Őszi színes reggelikre esszük a céklakrémes kenyeret snidlinggel és petrezselyemmel a kertünkből. Szomszédasszonyom küldte a recept linkjét, én nem tudtam hozzá tenni semmit, változtatás nélkül készítem el, úgy jó, ahogy van.
Hozzávalók: * 2 közepes cékla * 1 kávéskanál só * pár tekerés frissen őrölt bors * 2 evőkanál olívaolaj * 1 kávéskanál őrölt római kömény * 100 g feta sajt * fél citrom leve * 1 gerezd fokhagymanyomón átpréselt fokhagyma
Elkészítés:
1.) Céklákat sütőpapíros tepsibe helyeztem, majd 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütöttem.
2.) Még melegen meghámoztam a céklákat, hidegen márcsak kaparni lehet legfeljebb.
3.) A céklahúsokat a többi hozzávalóval együtt robotgépbe tettem (aprító) és krémesre pürésítettem. ( Ha nem elég krémes, akkor 1-2 evőkanál görög joghurtot is tehetünk bele.)
4.) Piadinához (olasz lepénykenyér receptem), vagy serpenyőben pirított kovászos kenyérhez, vagy húsokhoz köretnek is kiváló. Snidling és petrezselyem a színe és íze miatt is jól illik hozzá, illetve friss fetát is lehet morzsolni a tetejére, a fehér szín is pompázatos lesz a lila krémen tálaláskor.