Rozmaringos csirkeragu leves
2018. február 08. írta: Anita Fazakas

Rozmaringos csirkeragu leves

dscf8011.JPG

Tél van és sokáig betegek is voltunk mióta a nagyobbik megkezdte az ovit, így nagyon kívántuk a leveseket. A nehézségek miatt eddig ez az első amit sikerült dokumentálnom ősz óta. Tárkonyos változatot is lehet a leírtak szerint készíteni de inkább pulykahússal.

  1. Olajat forrósítunk nagy lángon egy nagy fazékban.
  2. Beleöntjük a 2 fej apróra vágott vöröshagymát majd megsózzuk (levet enged és nem ég le) és üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldséget: 3 db sárgarépát, 1 db fehérrépát, 1 db karalábét. Karamellizáljuk (pirítjuk) nagy lángon. Teszünk a zöldségre egy kevés rozmaringport.
  4. Amit eddig pirítottunk kiöntjük egy tálba és félretesszük.
  5. Ugyan abban a nagy fazékba újabb adag olajat forrósítunk nagy lángon.
  6. Beleöntjük az apró kockákra darabolt 1 kg csirkét, megsózzuk, majd addig pirítjuk nagy lángon míg ki nem fehéredik.
  7. A csirkéhez öntjük a feldarabolt 20-25 dkg gombát, s összepirítjuk a csirkével.
  8. A tálba félretett zöldséget visszaöntjük a nagy fazékba a csirkéhez és a gombához.
  9. Felöntjük vízzel.
  10. Teszünk bele borsot és beleszórunk még egy kanál apróra vágott friss rozmaringot is.
  11. Elkeverek 2 evőkanál keményítőt kicsi hideg vízzel csomómentesre. Leveszem a levest a tűzről, beleöntöm a vízzel kikevert keményítőt, hogy sűrítsem. (Lehet liszttel is sűríteni.) Kiforraljuk a levest.
  12. Elkeverek egy nagy doboz tejfölt kicsi hideg vízzel csomómentesre. Leveszem a levest a tűzről, beleöntöm a vízzel kikevert tejfölt. Óvatosan felforraljuk egy kicsit a levest, hogy ne csapódjon ki a tejföl. (Lehet tejföl helyett tejszínt is használni.)
  13. Végül 3 evőkanál fehérborecettel vagy citromlével savanyítjuk még. Savanyítás után már nem forraljuk.
  14. Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
süti beállítások módosítása