Cukkinis lepény
2020. május 07. írta: Anita Fazakas

Cukkinis lepény

 cukkinis_lepeny3_saveas.jpg

 Egy barátnőm posztolta az alábbi receptet, de a férjemmel kicsit átvariáltuk: a zöldség levét mind felhasználtuk, adtunk hozzá hagymát is és hogy ne follyon szét több zabot és tojást is. Ebédre, majd reggelire is felszolgáltuk a gyerekeknek. Ebédre  kakukkfüves-borsikafüves sült gombával és fokhagymás-tökmagolajos tejföllel ettük. Reggelire pedig cheddar sajt lapot sütöttem rá és halkonzerves tonhalat halmoztunk rá, majd facsartunk rá friss citromlevet.

Hozzávalók a cukkinis lepényhez: 3 db reszelt cukkini * 1 db pucolt és reszelt sárgarépa * szeletelt újhagyma * 2 db tojás * robotgépben aprított zabpehely * 2 ek görögjoghurt * só * fekete bors * kevés zsiradék a sütéshez (olíva olaj vagy kacsazsír)

Elkészítés: 

A reszelt cukkinit, répát és szeletelt újhagymát megsózzuk egy fém keverőtálban, s hagyjuk levet engedni. A levet mi nem nyomkojuk ki, hisz rengeteg tápanyagot tartalmaz a zöldséglé, így inkább annyi zabot adunk hozzá amennyit majd felvesz a zöldséglé. Egy külön tálban verjünk fel két evőkanál joghurtot 2 db tojással és ezt a keveréket is hozzáadjuk a masszához. Ha kell, adjunk még hozzá zabot vagy ízlés szerint sót a végén. Majd melegítstünk zsiradékot egy serpenyőben és halmozzunk bele a masszából, majd lapogassuk el egy kanállal.

cukkinis_lepeny2_saveas.jpg

cukkini_lepeny_saveas.jpg

süti beállítások módosítása