Kuszkusz
2019. július 06. írta: Anita Fazakas

Kuszkusz

kuszkusz2.jpg

Ezt a nyári ebédünket fokhagymás-sós-borsos olíva olajon sütött csirkemellel kell elképzelni a képen látható pirított mogyorós kuszkusszal és nyári kerti salátával a hagyományos módon elkészítve (só, nyers nádcukor, almabor ecet, olíva olaj). A kuszkusz nekem még új ezért gondoltam ezt megörökítem.

Hozzávalók: 1 bögre kuszkusz * 1,5 bögre forró víz * aszalt áfonya * aranymazsola * só+bors * ételízesítő * kevés gomba * újhagyma * petrezselyem vagy koriander és menta

Elkészítés:

1.) 1 bögre kuszkuszt öntöttünk egy nagy tálba, majd belekevertünk ízlés szerinti mennyisgében aszalt vörösáfonyát, arany mazsolát, majd sóztuk, borsoztuk és tettünk bele egy Knorr házias levesalapot is.

2.) 1,5 bögre forró vízzel leöntöttük az egészet és lefedve állni hagytuk a tálban.

3.) Lesütöttünk serpenyőben mosott, felszeletelt gombát és csíkozott sárgarépát és karikázott újhagymát.

3.) Karikáztunk még újhagymát és aprítottunk petrezselymet és pirítottunk egy kevés mogyorót serpenyőben, s hozzáadtuk ezeket a kuszkuszhoz is a végén mikor már beszívta a vizet. Férjem koriandert vagy mentát adott volna hozzá petrezselyem helyett, de most ez volt itthon és ezt megeszik a gyerekek. A mentában nem vagyunk biztosak, hogy kuszkuszban is szeretik. Tálalásig letakarva hagytuk állni.

 

 

 

süti beállítások módosítása