Kedvenc salátáim egyike férjem édesköménysalátája. Friss, édes, sós, savanyú, citromos, ropogós. Alább egy fázisfotón rajta van a hozzávalók egy része. A tálba került 2 fej csíkokra vágott édeskömény gumó (kaprot levágta előtte a tetejéről, később kell majd). Férjem jól megsózta, megborsozta, majd állni hagyta. Aztán hozzáadott karikázott újhagymát, a csíkokra vágott édeskömény gumóról levágott kaprot aprítva, reszelt bele kezeletlen citromhéjat is, majd került bele almaecet, citromlé, extra szűz olíva olaj és termelői erdei méz is. Mennyiségeket nem írok, érzésre csinálja a férjem, s kóstolással a legjobb kitapasztalni az arányokat, mert ízlés kérdése is, ki mennyire szereti édesen, savanyúan. Egi!
Hozzávalók: 2 db édeskömény gumó * 2 db édeskömény kapor * só * bors * újhagyma * kezeletlen citrom * almaecet * extra szűz olíva olaj * méz