Gofri (waffel) házi csoki pudinggal
2019. január 18. írta: Anita Fazakas

Gofri (waffel) házi csoki pudinggal

4 éves kisfiam meglátott egy mesében sok-sok gofrit. Oda jutottunk, hogy születésnapjára is gofri sütőt kért, annyira szerette volna ha mi is sütünk gofrit végre. Végül karácsonyra vettük meg a családnak, s megbeszéltük vele, hogy ő játékot kap még egyelőre a szülinapjára, mert ezt az egész család használja majd, s úgyis csak pár hét a születésnapjától a karácsony. Először egy mindenmentes receptet próbáltam ki, ami nem lett rossz, csak éppen inkább palacsinta állaga és íze lett, nem lett gofri feelingje. Aztán rábíztam a férjemre, hozzon nekem egy igazi receptet:

Hozzávalók: 340 gramm tönköly búza finomliszt, 24 gramm sütőpor, 1,5 teáskanál Himalája só, 3 evőkanál finomítatlan nádcukor, 3 egész tojás, 100 gramm vaj, 400 ml tej, vanília

 

1.) Tojásfehérjét különválasztottuk a sárgájától.

2.) A sárgáját kikevertük vajjal és tejjel és a cukorral és hozzáadtuk a vaníliát is.

3.) A fehérjét a sóval felvertük habbá.

4.) Habot beleforgattuk abba a tálba amiben a tojás sárgáját kikevertük az egyéb hozzávalókkal.

5.) A lisztet kimértük egy tálban és belekevertük a sütőport.

5.) A habos masszát hozzáadtuk a sütőporos liszthez, majd lágyan elkevertük benne és már sütöttük is gofrit a gofrisütőben. Elképesztő hangokat adott, ahogy sült! Jól megdagadt, igazi waffel lett.

6.) Amíg sülnek a gofrik házi csokiöntetet készítünk. A blogban a házi forró csoki címszó alatt szereplő recept szerintem tökéletes erre a célra.

süti beállítások módosítása