Forró csoki (vagy akár hidegen házi csoki puding)
2019. január 18. írta: Anita Fazakas

Forró csoki (vagy akár hidegen házi csoki puding)

forro_csoki_saveas.jpg

Egyik kedvenc téli italunk a csípős forró csoki. Igazából úgy készül mint egy házi puding csak még forrón a végén cayenne bors kerül bele, ami a képen látszik is a csoki tetejére szórva. De most térjünk vissza a forró csoki készítésére, amit ha lehűtünk, kész a házi csoki puding, nem kell a boltban zacskós pudingport sem venni és vele szennyezni a környezetet.

Férjem vett egy adag édesítetlen holland kakaóport és összekeverte egy adag szemcsés cukorral (ez nálunk finomítatlan nádcukor), hogy rátapadjon a kakaópor (méz nem lesz jó most édesítésnek). A mennyiséget érzésre csinálja, meg ízlés dolga is, ki mennyire akarja édesnek, csokisnak a forró csokit. Egy forraló edényben forralt egy adag tejet, majd habverővel keverve lassan adagolta a forró tejbe a tej mennyiségéhez számunkra tetsző nádcukros kakaópor keveréket. Extrának belefőzött még egy kis adag keserű csokoládét is. Mikor jól összeforrt a csokis tej, akkor egy kis adag (kb. 1 evőkanál) keményítőt elkevert kevés hideg vízzel (csak hogy feloldódjon annyival) majd hozzáadta a csokihoz és forralt rajta még egy utolsót, keverte, amíg be nem sűrűsödött. Ha esetleg nem lett elég sűrű adjunk még hozzá keményítőt. Végül adhatunk hozzá cayenne borst ízesítésnek, vagy csak szórjuk a tetejére. Egi!

süti beállítások módosítása