Villámgyors borsófőzelék
2018. szeptember 12. írta: Anita Fazakas

Villámgyors borsófőzelék

img_20180831_123301-saveas.jpg

Éhes a család és gyors ebéd kell amit mindenki megeszik? Apa villámgyors borsófőzelék receptje erre való. Persze a feltét már más kérdés. A tojás egyszerű lenne, de a kisfiúnk allergiás rá. A virsli is egyszerű de azt képviselem hogy az ipar által nagyon feldolgozott élelmiszerek junk food, s nekem és a henteseknek ide tartozik a virsli is, szóval ez is kilőve, így nálunk marad az előre elkészített fasírt hűtőből vagy fagyasztóból. Apa kenyérrel készítette, én ezt kihagyom majd belőle, a receptet sem tudom még leírni, mert akkor épp nem értem rá mikor a fasírt készült. Maradjunk a főzeléknél azt legalább már láttam párszor.

1 fej hosszúkásra szeletelt vöröshagymát tett forró zsiradékba pirulni. Közben egy kis lábasban vizet tett fel forralni. Majd adott a vöröshagymához apróra vágott fokhagymát is.  A fagyasztóból kivette a borsót és ráöntötte a sült hagymára, átforgatta, majd hozzáadta a forró vizet, annyit hogy ellepje, majd hagyta megfőni a borsót a vízben. Közben hozzáadott barna cukrot (én majd mézre cserélem, vagy steviára), Himalája sót, sok borsot és zöldség alaplevelet. Mikor már majdnem megfőtt a borsó, Apa kevés keményítőt kevert el egy kis tál hideg vízben, majd hozzáadta a főzelékhez. Egyet rottyantott a keményítővel és készen is volt a főzelék, a végén kevertünk bele a görög joghurtot és apróra vágott petrezselyet is szoktunk rá szórni.

süti beállítások módosítása