Sajnos sokat nem fogok tudni írni erről a gyönyörű ebédről és ami rosszabb fázis képeket sem tudok feltenni, de lehet hogy valakinek ad egy-két támpontot. A szuvidálásról annyit mesélt a férjem, hogy vákumzacskóba csomagolt pácolt hús vízben történő lassú főzése (60-65 fok). A fagyasztóból vettük elő ezt a vaddisznó karajt. A lányom születésnapjáról maradt, amikor vaddisznóragut főzött a férjem bográcsban s kaptunk egy fél vaddisznót hozzá. Sajnos nem volt akkor időm jegyzetelni a buli miatt.
A karajt zacskóba tette a férjem, nem vakumozta, mert még nincs vákumozó gépünk, bár nagyon szeretnénk, de így is szuper lett a végeredmény. A kiszedő csipeszét keresztbe fektette egy vízzel feltöltött lábason, majd a csipeszének az elején lévő szűk részébe állította a maghőmérőt, úgy hogy beleérjen a vízbe. Beállította a főzőlapot úgy, hogy 70 fok fölé ne menjen a víz hőmérséklete, majd beletette a vajjal és kaukkfűvel pácolt házilag légtelenített (kinyomkodtuk a levegőt) zacskóba zárt vaddszinó karajt. Hogy ne érjen a lábas aljára a zacskó tett még a lábasba egy rácsot, amit csoki készítéshez adtak egy csoki fondü szetthez. Bár csak 1,5 órát kell főzni elvileg a szuvidálásnál a húst, a férjem 2,5 órát főzte. Vaj puha lett!
A köretekről most nem írnék, az almás káposzta receptje fent van a kacsa receptjénél. Onnan is maradt meg. Ezt is a fagyasztóból vettük elő. A hagymás tört burgonya főzni való burgonya megfőzve, sózva, zsírban sült hagymával keverve, nincs benne semmi extra.