Mi már a nyarat várjuk, legalábbis a kisfiam fagyiról ábrándozott egész ősszel és télen, mert nem kaphatott. Most, hogy néha már előbújnak melegebb napsugarak is, végre vettünk újra fagyasztott málnát, amihez adtunk avokádót és kókusztejszínt (A konzervnek van mellékíze és van hozzáadott adalékanyag, így hamarosan megtanulom házilag legyártani és akkor felteszem a blogba.) és egy kis mézet és egy csipet sót a chopperbe, s kész is volt a fagyi. Apa szerint reszelt citromhéjat tehettem volna bele! Legközelebb kipróbáljuk a banános-csokis fagyit fagyasztott banánnal a kisfiam kérésére. Én a lime-avokádó fagyit is szeretném kipróbálni de ahhoz veszek juharszirupot meg teszek bele egy kis vaníliát is majd.. Nem tudom még hogy fogom lehűteni. Lefagyasszam az avokádót? Meglátjuk....
A lényeg ha variáljuk is, ahogy Apa tanácsolta nekem, a csipet sót a kis méz mellé vagy juharszirup mellé nem szabad kihagyni, mind a kettő kihozza a gyümölcs ízét. Plusz ha már sós és édes akkor a savanyú állandó összetevőt se hagyjuk ki, a reszelt citromhéjat. Jó játékot a gyümölcsökkel! :)