Tejszínes tonhalas tészta
2018. március 11. írta: Anita Fazakas

Tejszínes tonhalas tészta

halas_teszta.jpg

Kisfiúnk miatt halas tésztát készítettünk, mivel a tésztát mindig megeszi és beteg volt, úgyhogy most fel kell táplálni. A halból meg amúgy is keveset eszünk, bármi ami halas az jó ötlet. (Persze feltéve hogy a halászat fenntartható.) 

1.) Apa feltett 500 gramm rigatoni tésztát forró, tengeri sós vízben főzni al dentére.

2.) Apa a 4 db 80 grammos tonhalkonzervben lévő olívaolajat felforrosította egy serpenyőben, majd hozzáadott és kicsit megpirított benne egy pár szál felszeletelt új hagymát (lehet vöröshagyma is) majd egy fél felaprított kaliforniai paprikát is.

3.) Majd hozzákeverte a tonhalkonzervekből a tonhalat is s összepirította a zöldségekkel. Adott hozzá sót és borsot ízlés szerint.

4.) Majd hozzáadott 2 fej zúzott fokhagymát és feldarabolt egy kis petrezselymet is. Ezt is gyorsan összepirította a többi hozzávalóval a serpenyőben.

5.) Hozzáadott Apa 330 ml főzőtejszínt és összeforralta az egész szószt egyszer.

6.) Hozzáöntötte Apa a szószhoz a főtt tésztát és egyszer jól átforgatta a serpenyőben az egészet.

7.) Tetejére nem reszeltünk sajtot, az olaszok sosem tennék, hanem helyette meglocsoltuk egy fél friss citrom levével.

süti beállítások módosítása