Tandori csirke
2018. február 10. írta: Anita Fazakas

Tandori csirke

img_20180210_121739.jpg

Már egy ideje vágytam egy kis keleti fűszerezésű ételre, de nem volt időm mondani Apának. Szerencsére kitalálta. Ez a menü nem is volt olyan bonyolult mint gondoltam. Apa csinált egy joghurtos-olívaolajos-paradicsomos csirke pácot mindenféle keleti fűszerrel amit egy mozsárban összetört, majd kisütötte a feldarabolt csirkemelleket egy tepsiben 180 fokon. Főzött egy kis lábasban rizst ( dupla adag vízzel mint rizs plusz só). Vajon és olíva olajon pirított salátát balzsamecettel. Tejföllel tálalta az ebédet.

A fűszerezés volt a lelke a tandori élménynek. A mozsárban a következőket törte össze:

2 teáskanál koriander

2 teáskanál romai kömény

1 evőkanál só

2 teáskanál kurkuma

2 teáskanál édes pirospaprika

1 hüvelykujjnyi gyömbér reszelve

2 nagy gerezd fokhagyma reszelve (kép alább)

1 mokkáskanál bors

 

Majd egy tálban adott még hozzá:

1 evőkanál olíva olajat

1 evőkanánl sűrített paradicsomot (konzervből)

3 evőkanál görög jughurtot

1 evőkanál citromlevet

 

Ezzel pácolta be a csirkemellett közvetlen sütés előtt (kép alább), de a húst már előtte bepácolta sóval, borssal és olíva olajjal, úgy volt lefagyasztva, csak kiolvasztottuk a mai ebédhez.

img_20180210_102705.jpg

img_20180210_103132.jpg

img_20180210_104226.jpg

süti beállítások módosítása