Már egy ideje vágytam egy kis keleti fűszerezésű ételre, de nem volt időm mondani Apának. Szerencsére kitalálta. Ez a menü nem is volt olyan bonyolult mint gondoltam. Apa csinált egy joghurtos-olívaolajos-paradicsomos csirke pácot mindenféle keleti fűszerrel amit egy mozsárban összetört, majd kisütötte a feldarabolt csirkemelleket egy tepsiben 180 fokon. Főzött egy kis lábasban rizst ( dupla adag vízzel mint rizs plusz só). Vajon és olíva olajon pirított salátát balzsamecettel. Tejföllel tálalta az ebédet.
A fűszerezés volt a lelke a tandori élménynek. A mozsárban a következőket törte össze:
2 teáskanál koriander
2 teáskanál romai kömény
1 evőkanál só
2 teáskanál kurkuma
2 teáskanál édes pirospaprika
1 hüvelykujjnyi gyömbér reszelve
2 nagy gerezd fokhagyma reszelve (kép alább)
1 mokkáskanál bors
Majd egy tálban adott még hozzá:
1 evőkanál olíva olajat
1 evőkanánl sűrített paradicsomot (konzervből)
3 evőkanál görög jughurtot
1 evőkanál citromlevet
Ezzel pácolta be a csirkemellett közvetlen sütés előtt (kép alább), de a húst már előtte bepácolta sóval, borssal és olíva olajjal, úgy volt lefagyasztva, csak kiolvasztottuk a mai ebédhez.