Csirkepaprikás
2018. február 10. írta: Anita Fazakas

Csirkepaprikás

1.) Magas lángon egy serpenyőben forrósított Apa egy kevés zsiradékot.

2.) 2 fej hámozott és szeletelt vöröshagymát valamint 2 gerezd hámozott és szétpasszírozott fokhagymát megpirított Apa a serpenyőben. Megsózta Apa a hagymát rögtön ahogy beletette. A hagyma sózás hatására levet engedett és  így kevésbé akart leégni.

3.) Levette Apa a tűzről a serpenyőt és betette a fűszereket: bors, pirospaprika, rozmaring, babérlevél

4.) Visszatette Apa a serpenyőt a tűzre és felengedte vízzel a fűszeres hagymát majd beletette a 4 db csirkecombot szétszedve felső- és alsócombra. Közepes lángon főzte a csirkecombokat kb. 20 percet.

5.) Vagy elforraljuk a levet vagy keményítővel vagy habarással sűrítjük a csirkepaprikást. Apa keményítővel sűrítette, azaz elkevert egy kis keményítőt hideg vízzel és kis tejföllel.

6.) Tejföllel és durum tésztával és savanyú uborkával tálaltuk. Nokedlit nem gyakran szaggatunk, mivel a kisfiúnk allergiás a tojásra s ha lehet kerüljük a fehér lisztet.

süti beállítások módosítása