Bolognai diétásan saláta levélben, vagy hagyományosan tésztával
2018. május 03. írta: Anita Fazakas

Bolognai diétásan saláta levélben, vagy hagyományosan tésztával

img_20180503_184215-save_as.jpg

Alapvetően az óvodás kisfiúnknak készült vacsorára ez a fogás, mivel az óvodában a többiek bolognai-t ettek ebédre és már reggel szimatolta az ovi konyhájából kiáramló illatokat. A mi kisfiúnk tojás allergiás így ő diétás ebédet kapott, ami nem az ovi konyhájában készült. Az ritkán derül ki, hogy pontosan mi is volt az ebédje. Mivel én pillanatnyilag cukor és lisztmentes étkezést folytatok, salátába tekerve ettem a ragut. A többiek pedig olasz csavaros durumtésztával. A kisbabánknak is leturmixoltam tésztával mivel mindjárt egy éves, lassan több sót is ehet. Fotó csak a sajátomról készült, mivel a többieket nem akartam már zavarni, mindenki nagyon éhes volt.

1.) Apa szerint sokan elrontják, hogy a darált hús alá tesznek zsiradékot a serpenyőbe, pedig nem szabad, mert akkor csomós lesz. Szóval zsiradék nélkül úgy ahogy volt Apa beletette sülni az 1 kg darált sertés húst egy forró serpenyőbe.

2.) Egy kis idő múlva adott hozzá bazsalikomot és oregánót. 

3.) Kivette a húst a serpenyőből és egy tálra halmozta. A serpenyőbe olíva olajat forrósított, melybe 1 fej hámozott, darabolt vöröshagymát tett sülni.  A hagyma után ment a serpenyőbe az 1 db reszelt répa és a 2 db feldarabolt zellerszár is, majd egy-két babérlevél.

Ez a lépés az alábbi képen látható:

img_20180503_173439-save_as.jpg

4.) Összeöntötte a húst a zöldségekkel s tett rá sót, borsot. A sót azért a végén, hogy az étel ne engedje ki a levét, a borsot és a priospaprikát pedig azért a végén adta hozzá, hogy ne égjen meg,

5.) Hozzáadott végül 3 konzerv hámozott paradicsomszószt, s egy-két gerezd apróra vágott fokhagymát is. Így a végén hozzáadva a fokhagymát jobban kiadja majd az ízét. A húst az elején megsütötte Apa, most a végén pedig megfőzte (puhította) a szószban közepes lángon. Egi!

img_20180503_173911-save_as.jpg

 

süti beállítások módosítása