4 db kacsacombot 4-5%-os sóoldatba (1 liter vízhez 5 dkg só) áztatott a férjem előző este, s egy egész éjszakára a hűtőbe tette. Másnap megmosta a combokat, 3x15 percet áztatta tiszta, hideg vízben. Majd mozsárban fűszerkeveréket készített hozzá. A mozsárba a következő fűszereket törte össze: majoranna, kakukkfű, rózsabors, chili pehely, majd megfűszerezte a combokat, s a fűszeres résszel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe fektette őket, majd papírtörlővel megtörölte a bőrüket, hogy ne legyen vizes (megpiruljon majd a sütőben), majd megsózta, s lefedte alufóliával. 180 fokos sütőbe tette sülni. A kacsazsír majd kisül a bőréből, ha levettük a fóliát kb. 45 perc múlva.
A lila káposztához feltett Apa egy nagy lábasban finomítatlan nádcukrot karamellizálni zsíron. Nem mérte meg a mennyiségeket sajnos, csak a képet tudom mellékelni lejjebb. Felvágta a fej lilakáposztát és beleöntötte a lábasba, majd tett hozzá 1 db csillagánizst, egy kevés fahéjat, néhány babérlevelet, ízlés szerint sót és borsot is. Majd megpucolt és felvágott 1 fej vöröshagymát s azt is hozzáöntötte. Majd megpucolt és felvágott 5 db almát, s azt is beleöntötte. Fedő alatt párolta az almás káposztát. Közben fehérborecettel savanyította ízlés szerint.
Végül elkészítette a krumplipürét vajjal és olajjal valamint sóval és borssal ízesítve.