Cukkinis krumplis serpenyős pogácsa
2018. február 08. írta: Anita Fazakas

Cukkinis krumplis serpenyős pogácsa

img_20180208_113053.jpg

Szerettem volna valami gyerek számára ehetőt varázsolni a cukkiniből a hűtőben. Persze Apa mentett meg :). A kicsitől a kezemben úgysem tudtam volna kivitelezni az ötletemet, de amúgy sem ilyen jól gondoltam el mint Apa. Természetesen ez is tojásmentes recept kisfiúnk miatt.

1.) Meghámozott és lereszelt Apa 1 db cukkinit és 1 db krumplit és beletette egy nagy tálba. Ebből több pogácsa lesz mint a képen, a maradékot hűtőbe tettük, még nem tudom mennyi lesz pontosan.

2.) Meghámozott, felvágott és beletett 1 db vöröshagymát is a tálba.

3.) Megsózta a zöldséget Himalája sóval ízlés szerint, majd állni hagyta hogy kiengedje a levét.

4.) Amíg a zöldség engedte a levét, Apa tönkölybúza fehérlisztbe tett egy kis vizet, úgy hogy nagyon sűrű legyen, s habverővel simára keverte majd ezt is félretette állni, hogy a sikér tudjon dolgozni, mert ez segít összetartani a pogácsát, mivel tojást nem teszünk bele mert a kisfiúnk allergiás a tojásra.

5.) Apa kifacsarta a zöldségek levét egy kisebb tálba, erre még szükség lesz! Majd Apa visszatette a kifacsart zöldségeket a nagy tálba.

6.) A zöldséglevet Apa a félretett tésztához használta fel víz helyett, ezzel higította fel, így visszakerültek az ízek a pogácsába.

7.) A kifacsart zöldségekhez annyit tett Apa a tésztából amennyivel pogácsákat lehet formázni, szóval fontos, hogy ne legyen túl híg. Tett bele borsot is, majd hagyta megint állni. Majd pogácsákat formázott a kezével és kevés olíva olajon serpenyőben kisütötte őket, annyit amennyit épp megakartunk enni ebédre. A többit eltettük a hűtőbe.

img_20180208_111215.jpg

süti beállítások módosítása