Ez pont az, ami nekem idegen még. Régen nem is ettem disznóhúst, pláne nem csülköt. Azt sem tudnám, hogy kell kérni a hentesnél és mit fogok kapni. Szerencsére Apa vásárolta és meg is sütötte. Igazán finom lett! A receptnél nem volt bőbeszédű. Leírom amit elárult.
A csülköt nem kell megmosni, nem kell tisztogatni, úgy ahogy van Apa bemaszírozta fűszerkeverékkel, ahogy szokta a húsokat. Ebben a keverékben volt só, bors és frissen a mozsarunkban őrölt köménymag. Valamint 4 gerezd fokhagymát is beleszúrkált a csülökbe. Végül becsomagolta vizes sütőpapírba, majd alufóliába is és 150 fokon 2 órán át sütötte a légkeveréses résznél. A vége felé kibontotta a csomagolást és kidobta a sütőpapírt, az alufóliát viszont kihajtotta és tett mellé krumplit is hasábokra vágva, majd megsózta, borsozta, olajozta azokat. Jól megpirult a csülök.