Tél van de ahogy a fenti fotón is látszik nagyon szépen süt a nap, ezért a lazachoz a krumplipüré és a párolt zöldség helyett kedvünk volt friss salátát enni inkább. Nem túl részletes ez a recept, minden ízlés szerint készül benne, de gondoltam felteszem ötletnek illetve magunknak emlékbe a blogba.
A joghurtos öntethez Apa joghurtot, olíva olajat, sót, borsot és apróra vágott fokhagymát használt.
A salátához salátát, uborkát, paradicsomot, zellert, paprikát darabolt fel.
A lazacot egyszerűen megmosta, felszeletelte a képen látható méretűre, sózta, borsozta. Apa sütőpapírt rakott egy serpenyőbe, hogy ne ragadjon bele a lazac, majd arra öntött egy kevés olíva olajat s dobott mellé fokhagymát is, majd mind a két oldalát finomat megsütötte a halnak, úgy hogy ne száradjon ki a hal. Végén egy kis citromlevet csurgattunk a lazacra a tálalásnál. És kész is volt az ebéd. Szerintem ahogy jön a tavasz és a nyár, igyekszünk majd egyre több halat és friss salátát enni. Javaslom mindenkinek! Jó étvágyat!