Epres-bazsalikomos sajttorta
2018. június 19. írta: Anita Fazakas

Epres-bazsalikomos sajttorta

sajttorta-eper-lili-elso.jpg

Íme kislányunk első születésnapi tortája. Keksz alapú sajttorta csoki réteggel. Több éjszaka is bújtam a recepteket az interneten, magyarul és angolul is, találtam is egy-két szuper receptet és lementettem, de végül a nagy napon semmi időm nem volt nappal, ahogy lenni szokott, Apa vásárolt be s összeállt a fejében egy recept, ahogy mindig, szóval  győzött Apa a rutinjával meg az idejével, megint.  De eljön majd az én időm. :) Addig tanulok. A tortát érdemes előző nap elkészíteni, mert egy éjszakát hűteni kell, vagy egy fél napot.

1.) 1,5 zacskó zabkekszet (kókuszosat és csokisat vegyesen) chopperben összetörtünk, 10 dkg olvasztott vajat hozzáadtunk, majd tortaforma aljába döngöltük majd beraktuk a hűtőbe.

2.) Olvasztottounk gőz felett keserű csokit, kivettük a hűtőből a kekszalapot, ráöntöttük a csoki réteget, majd visszatettük a hűtőbe.

3.) Turmixgépbe tettünk 1 doboz mascarponet, 1 doboz ricottat, ízlés szerint barna cukrot (juharsziruppal vagy mézzel egészségesebb lenne), citrom levet, bio citrom reszelt héját (vanília belsejét is jó lett volna), bazsalikom leveleket, valamennyi epret, ezt nem mértük meg, majd turmixoltuk.

4.) Végül 1 csomag lapzselatint beáztattunk, majd felolvasztottunk meleg vízben s hozzáadtuk a krémhez.

5.) Krémet ráöntöttük a csoki rétegre, majd egy éjszakára visszatettük a formát hűtőbe. Nem szabad kapkodni s mélyhűteni mint lehet olvasni a neten.

6.) Apa végül málnával díszitette, nem eperrel és a keserű csokiból reszelt még a tetejére.

7.) A legnagyobb sikere a tüzijátéknak volt, bár a torta is finom volt, a tüzijátékot ne hagyjátok ki! ;)

süti beállítások módosítása