Müzli golyók
2018. február 19. írta: Anita Fazakas

Müzli golyók

img_20180214_202302.jpg

Próbálkozom egészséges nasikat bevinni a családi életbe. A bolti müzlik túl édesek szerintem és drágák is, ezért gondoltam házilag készítek müzlit golyók formájában. 1 bögre magozott aszalt datolyát leforráztam majd kicsit állni hagytam és a chopperben a vízzel együtt krémessé daráltam, adtam hozzá egy kanál kókuszzsírt is. Ehhez a masszához adtam hozzá a lepirított, chopperben előzőleg felaprított fél zacskó mandulát és kesu diót és kókuszpelyhet és késsel felszeletelt savanykás aszalt meggyet és puffasztott rizst, amennyit felvett a massza, majd végül adtam hozzá még aszkorbinsavat hogy még savanykásabb legyen és tovább elálljon, mellesleg a C vitamin egészséges is. Apa adott hozzá egy kis mézet is csak az íz miatt, mert a datolya elég édessé tette amúgy és elég nedves is volt hogy felvegye a száraz hozzávalókat, de Apa szerint egy kis méz kihozza az ízeket. Végül hűtőbe tettem hogy kicsit a keményedjen, de elég masszív volt gyúrás után is. Ha túl nedves lehet bele több hozzávalót adni, ha túl száraz lehet még vizet adni. Van aki lekvárral vagy fél narancs levével nedvesíti, van aki friss almát is tesz bele, de úgy szerintem hamarabb romlik. Apa szerint kevesebb összetevőből finomabb. A meggyet nem hagynám ki mert savanykás, esetleg a mandula és kesudió között választanék, illetve a puffasztott rizshez nem ragaszkodom. Lehet szezámagosan és tökmagosan is készíteni müzligolyót, igazából ez olyan mint a smoothie, rengeteg féleképp lehet variálni és nagyon nehéz elrontani. Nekem a sok hozzávalóval is ízlett.

süti beállítások módosítása