Sült kacsacombok burgonyapürével és almás lilakáposztával
2018. február 13. írta: Anita Fazakas

Sült kacsacombok burgonyapürével és almás lilakáposztával

img_20180211_124733-save_as.jpg

Apa előre eltervezte a hétvégi menüt. Beáztattott 4 db a kacsacombot  4%-os sóoldatba, s egy egész éjszakára a hűtőbe tette. Másnap megmosta a combokat majd mozsárban fűszerkeveréket készített hozzá. A mozsárba a következő fűszereket törte össze: majoranna, kakukkfű, rózsabors, chili pehely, majd megfűszerezte a combokat, s a fűszeres résszel lefelé sütőpapírral bélelet tepsibe fektette őket, majd 180  fokos sütőbe tette sülni, s lefedte alufóliával. A tetejét picit sózta, a kacsazsír majd kisül a bőréből a tetején ha levettük a fóliát. Kb. 45 perc múlva vette le Apa a fóliát hogy a bőre is átsüljön.

A lilakáposztához feltett Apa egy nagy lábasba barna cukrot karamellizálni olajon és zsíron. Nem mérte meg a mennyiségeket sajnos, csak a képet tudom mellékelni lejjebb. Felvágta a fej lilakáposztát és beleöntötte a lábasba, majd tett hozzá 1 db csillagánizst, egy kevés fahéjat, néhány babérlevelet, ízlés szerint sót és borsot is. Majd megpucolt és felvágott 1 fej vöröshagymát s azt is hozzáöntötte. Majd megpucolt és felvágott 5 db almát, s azt is beleöntötte. Fedő alatt párolta az almás káposztát. Közben fehérborecettel savanyította ízlés szerint.

Végül elkészítette a krumplipürét vajjal és olajjal valamint sóval és borssal ízesítve.

img_20180211_100138-save_as.jpg

img_20180211_095055-save_as.jpg

img_20180211_103317-save_as.jpg

img_20180211_104421save_as.jpg

img_20180211_113523-save_as.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://apafoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr5613659110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.