Krumplipüré csirkemájjal
2017. augusztus 24. írta: Anita Fazakas

Krumplipüré csirkemájjal

20170824_131008.jpg

Szeretjük a májat, mert egészségesnak tartjuk, ízletes ebéd lesz belőle és jó áron kapható. A mai ebédet megint a krumplival kezdtük, mert annak a főzése vette igénybe a legtöbb időt. A krumplikat meghámoztam, felszeleteltem, hogy hamarabb megfőjön, majd sós vízben fedő alatt főtt meg. Kérdésemre, hogy meddig kell főzni a krumplit, Apától a szokásos választ kaptam: amíg jó nem lesz. Szóval megfőjön de még ne főjön szét. Mennyiségre 4 nagy krumplit vágtam fel. A krumpli főzéstől átvette Apa a stafétabotot, mert még mindig gyorsabban és jobban főz mint én, s mindig mire ebédfőzésre kerül a sor már nagyon éhesek vagyunk :).

Apa felszeletelt 1 db vöröshagymát, amit forró zsírba tett sülni. A hagymára megint az előkészített fűszerkeveréket tette, ami sóból, borsból, római köményből és korianderből áll. A végén rátett  még 3 gerezd késsel lapított fokhagymát. Majd erre jött az 1 kg máj miután megnézte nincs-e benne epe, vagy bél.

20170824_123216.jpg

A májra tett Apa majorannát, 2 db babérlevelet, borst és még egy kis olívaolajat. A májsütéséhez kicsit feljebb vette Apa a hőmérsékletet majd visszavette megint közepesre, hogy ne égjen le. A legvégén került bele fűszerpaprika.

20170824_124830.jpg

Végül a sós főtt krumpliből elkészítette Apa a krumplipürét. Szedett hozzá snidlinget a kertből, apróravágta, majd beletette a kurmpliba, majd tett még hozzá, borst, cheddar sajt szeleteket, vajat és 3 evőkanál olíva olajat. Tálalásnál kovászos uborkát kaptunk még a krumplipüréhez és a csirkemájhoz. Egészségetekre!

20170824_125850.jpg

 

süti beállítások módosítása