A mai ebédet a kedves szomszédaink inspirálták, ugyanis maradt a tegnapi sült kolbászból, amit ajándékba kaptunk a mellettünk lakó szomszédunk anyukájától Zala megyéből, valamint előző este kaptunk egy nagy adag kápia paprikát is a felettünk lakó szomszédtól. A krumpli főzése tartott a legtovább így érdemes azzal kezdeni. A krumpli héjában főtt fedő alatt (képhez levettem a fedőt), majd hámozás és darabolás után olívaolajban lett lepirítva. Mennyiség, nagyság jól látszik a képeken is. Az ebéd 3 főre készült, mivel a kisebbik gyerekünk mégcsak 2 hónapos. A recept összefoglalva úgy néz ki, hogy mindent megsütünk külön-külön majd a végén összeöntünk mindent és még egyszer átforgatjuk a serpenyőben a zöld fűszerekkel. A zöld fűszerek a kertből valók frissen: bazsalikom, rozmaring és kakukkfű.
Apa tehát a krumplik után felvágott 1 darab vöröshagymát, meg 1 db kápia paprikát, majd ezeket is elősütötte forró olívaolajban. Az indukciós sütőn hetes fokozatot használt. Először a hagymát tette a forró olajban, megsózta, majd pár perc múlva beletette a felvágott paprikát is.
A hagyma és a paprika után Apa feldarabolt néhány koktélparadicsomot is, majd átöntötte a hagymát és a paprikát egy tálba, hogy a serpenyőben a paradicsom is megpiruljon egy kis olívaolajon.
Paradicsomhoz adott Apa a végén 2 gerezd késsel lapított fokhagymát de ízlés szerint lehet több gerezdet is használni , majd a fokhagymás paradicsomot is átöntötte a tálba a vöröshagymás paprikához.
A serpenyőben pedig 1 evőkanál olívaolajon lepirította a feldarabolt fél kg csirkemellet, amit megszórt sóval, őrölt borssal, korianderrel és római köménnyel. Apa mozsárban szokta előállítani ezt a fűszerkeveréket előre s ilyenkor csak előveszi. Amikor már kifehéredett a csirkemell Apa hozzáadta a felkarikázott sült kolbászt is, ami tegnapról maradt. Végül pedig a serpenyőben lévő húshoz öntötte a tálban lévő előpirított zöldségeket. Apa a kertben frissen szedett majd felvágott zöldfűszereket is és végül összesütötte az egészet. Egészségetekre!